Italië

We reizen af naar Italië, de plek waar de Reggio Emilia pedagogiek is ontstaan. Deze reis geeft je inzicht in het kindbeeld dat de basis vormt voor de pedagogiek van Reggio Emilia, een beeld waar uitgegaan wordt van de (oneindige) mogelijkheden van het kind om zichzelf en de wereld om hem heen te verkennen.

Tijdens de reis bezoeken we uiteraard verschillende kinderdagverblijven. We bezoeken ook het recyclecentrum Remida en het Loris Malaguzi Centrum, waardoor je een compleet beeld krijgt van welke rol de kinderopvang inneemt in de stad. We volgen een lezing in het Loris Malaguzzi centrum en een workshop van een pedagoge. Aan het einde van iedere dag hebben we een intervisie met elkaar, om direct te kijken wat dit betekent voor jou en jouw kinderopvang.

Er is voldoende ruimte om vragen te stellen aan de experts en bij de kinderopvangplekken die we bezoeken mogen we ook foto’s maken van de materialen en ruimtes. Dit alles zorgt ervoor dat je vol inspiratie en beeld naar huis gaat, om zo ook jouw collega’s te inspireren.

De studiereis duurt 4 volle dagen (3 nachten). We vertrekken vroeg in de ochtend op de eerste dag en vliegen eind van de 4e dag terug naar Amsterdam. De investering voor deze studiereis bedraagt € 2250,- per deelnemer. We organiseren deze reis in samenwerking met Kameleon100 & WerkendLeren.