Marga van der Linden

‘Ik begon mijn carrière als peuterspeelzaalleidster, werd na een aantal jaren manager peuterspeelzalen en ging daarna aan de slag als adviseur en manager Jonge kind bij een onderwijsadviesdienst.

Tegenwoordig werk ik als zelfstandige. Ik heb de kinderopvang zien veranderen van een organisatie die alleen oog had voor verzorgen en het bieden van een veilige omgeving in een organisatie die oog heeft voor de ontwikkeling van kinderen en de behoefte die kinderen daarbij hebben.

De kinderopvang blijft in ontwikkeling en doorloopt nog steeds een professionaliseringsslag en ik wil graag daar een bijdrage aan leveren door mijn ervaringen en de ervaringen van anderen door te geven en uit te wisselen. Dit doe ik op verschillende manieren: training, docentschap, coachen, adviseren en ontwikkelen.

Ik ben geslaagd in mijn werk wanneer ik professionals in de kinderopvang en het onderwijs inspireer, zodat zij op basis van hun eigen talenten, nieuwe kennis en ervaringen gaan toepassen in de praktijk en zich daardoor verder ontwikkelen.’