Zweden

We reizen af naar Stockholm, Zweden. Deze reis geeft je verdieping in de visie van Reggio Emilia binnen de Zweedse kinderopvang (1-6 jaar). Hoe hebben zij de benadering geïmplementeerd vanuit Italië en waar liepen (of lopen) ze tegenaan.

Je bezoekt verschillende kinderdagverblijven en volgt een lezing, gegeven door de directeur van Reggio Instituut Zweden. Je mag zelf ook ervaren hoe het ook alweer is om “kind” te zijn. Laat je creativiteit spreken in de workshop die we volgen in het Atelier van het Reggio instituut. Tijdens deze studiereis ga je regelmatig samen met de andere groepsleden (managers/directeuren kinderopvang) jouw ervaringen van die dag bespreken in kleine groepen. Aan de hand van enkele opdrachten ga je aan de slag, met als doel: het uitwisselen van ervaringen en het vertalen van de Zweedse visie naar jouw kinderopvangorganisatie.

De studiereis duurt 4 volle dagen (3 nachten). We vertrekken vroeg in de ochtend op de eerste dag en vliegen eind van de 4e dag terug naar Amsterdam.

De investering voor deze studiereis bedraagt € 2250,- per deelnemer. We organiseren deze reis in samenwerking met Kameleon100 & WerkendLeren.